ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΙΚΟΝΩΝ -PROJECT

Ξεκινήσαμε φέτος στο σχολείο σε υλοποίηση ενός project την κατασκευή εικόνων. Συμμετέχουν όλα τα παιδιά του σχολείου με την συμπαράσταση των δασκάλων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν όλα μαζί σε μια έκθεση στο χώρο του σχολείου επισκέψιμη για όλους. Θα σας παρουσιάσουμε βήμα -βήμα τον τρόπο κατασκευής εικόνων και με φωτογραφικό υλικό για όποιον θέλει να φτιάξει τέτοιες εικόνες. Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι ή μπορεί στην ίδια διαδικασία να αλλάζουν κάποιες φάσεις.

Πρώτο  βήμα

Παίρνουμε ένα ξύλο όπως το επιθυμούμε(εμείς το έχουμε παραγγείλει σε  MTF , σε μαραγκό στο πλάι να είναι πλανισμένο, σε διαστάσεις πλάτος 22 εκ μήκος 30 εκ). Ξύλα μπορούμε να βρούμε διάφορα , ακόμα και τάβλες για να μοιάζουν οι εικόνες μας παλιές ή ότι θεωρούμε εμείς κατάλληλο.                                                                                                                      Δεύτερο βήμα          

Γυρίζοντας το ξύλο από τη μεριά που θα το κρεμάσουμε  και μετρώντας ακριβώς στη μέση (στο ξύλο μας επί του πλάτους 23 εκ στη μέση 11,5 εκ. ) θα καρφώσουμε ένα γαντζάκι.

Τρίτο βήμα

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας χρώμα κάσια (έτσι το ζητάμε από τα σιδηρικά- χρωματοπωλεία και την βλέπετε παρακάτω να μοιάζει σαν ρινίσματα σιδήρου)

   

Θα προσπαθήσουμε με ένα πινέλο να βάψουμε το ξύλο μας.  Βάφουμε το ξύλο μας στο χρώμα που επιθυμούμε ανοιχτό καφέ ή σκούρο καφέ.

Στη συνέχεια και αφού στεγνώσουν τα ξύλα μας μετράμε τις διαστάσεις της εικόνας μας πάνω στο ξύλο δηλ. να την κεντράρουμε .

Κατόπιν έχοντας αραιώσει την κόλλα μας ( ατλακόλ) με ένα πινέλο την απλώνουμε γρήγορα πίσω  από την εικόνα  μας και μετά προσπαθούμε να την τοποθετήσουμε πάνω στις γραμμές που έχουμε χαράξει με το μολύβι στην προηγούμενη δραστηριότητά μας. Αυτό που είνα σημαντικό είναι να την κολλήσουμε γρήγορα – ευθεία και το σημαντικότερο να μην έχει κενά η εικόνα μας, να μην κάνει φούσκες γι’ αυτό θέλει πίεση και κόλλημα πολύ καλό.

Αφού κολληθεί η εικόνα μας πάλι με ένα άλλο πινέλο περνάμε πάνω στην εικόνα και στο ξύλο ένα γυαλιστικό (πωλείται στα σιδηρικά είδη ειδικό για ξύλο το ζητάμε) .

Αφού περιμένουμε μια μέρα το λιγότερο φτάνουμε πια στο τελευταίο στάδιο κατασκευής της εικόνας που είναι θα λέγαμε και το ραφινάρισμά της.

Με ένα κοντούρ χρυσό ( είναι σωληνάρι  το ζητάμε και στα βιβλιοπωλεία) βάζουμε στην εικόνα μας χρυσό σε διάφορα επιλεγμένα από εμάς σημεία , όπως στο φωτοστέφανο κ.α . Βάζουμε και στο τέσσερα ακριανά σημεία του ξύλου γραμμές που σχηματίζουν την άμπελο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...