ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 10-10–2014

Το ΥΠΑΙΘ από την φετινή σχολική χρονιά καθιερώνει την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου ως ημέρα σχολικού αθλητισμού με εκδηλώσεις που θα γίνονται στον χώρο του σχολείου ή αν δεν επαρκούν οι εγκαταστάσεις σε αθλητικά κέντρα. Κάθε χρόνο θα είναι αφιερωμένη σε μια θεματική ενότητα. Φέτος είναι αφιερωμένη στη θεματολογία: ” ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ”.  Οι εκδηλώσεις στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 λόγω κακών καιρικών συνθηκών τις προηγούμενες ημέρες. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν:

Προβολές σε αίθουσα του σχολείου θεμάτων σχετικά με το ρατσισμό και την διαφορετικότητα. Η όλη θεματολογία αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις τάξεις και περιελάμβανε , ζωγραφική, κολλάζ, τραγούδια κ.α . Εκείνη την ημέρα προβλήθηκαν δυο σποτ σχετικά με το θέμα και έγινε συζήτηση με τους μαθητές.

DSC08706 - Αντίγραφο

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια οι μαθητές στην αυλή του σχολείου κόλλησαν σε  ένα πανό τις ζωγραφιές τους και άφησαν το αποτύπωμα του χεριού τους με χρώματα δαχτυλομπογιάς.

WP_20141010_018 - ΑντίγραφοWP_20141010_015 - Αντίγραφο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έγιναν οι αγώνες που περιελάμβαναν : μπάσκετ, χάντμπωλ, ποδόσφαιρο, αγώνες ταχύτητας, σχοινάκι κ.α

Τέλος τα παιδιά σχημάτισαν με το σώμα τους την λέξη:

ΟΛΟΙ  ΙΣΟΙ

WP_20141010_005 - Αντίγραφο

 

 

 

 

 

ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

σάρωση0115 - Αντίγραφο

 

 

 

 

 

 

σάρωση0116 - Αντίγραφο

 

 

 

 

 

ΚΙ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ που έγραψαν οι μαθήτριες της Ε΄τάξης:  Κατερίνα Μ-Δέσποινα Ι.

σάρωση0117 - Αντίγραφο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...