Εκπαιδευτική δράση για την Κυκλοφοριακή Αγωγή

Μια πολύ όμορφη και χρήσιμη εκπαιδευτική δράση είχαμε την τύχη και τη χαρά να παρακολουθήσουμε όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δ.Σ. Αγίας Βαρβάρας την περασμένη Τρίτη 15/6/21. Οργανωτής και παρουσιαστής της το κλιμάκιο του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας.


Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αυτής δράσης, οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους σωστούς κανόνες συμπεριφοράς που οφείλουμε όλοι μας να τηρούμε κατά τις μετακινήσεις μας. Για το πώς μετακινούμαστε πεζοί σε μία πόλη, πώς διασχίζουμε με ασφάλεια τον δρόμο, πώς ποδηλατούμε, πώς κυκλοφορούμε με όχημα στην πόλη καθώς επίσης και όλους τους κινδύνους που διατρέχει ένας χρήστης της οδού κατά τη μετακίνηση του, τις πινακίδες σήμανσης που υπάρχουν σε μία πόλη, τις διαγραμμίσεις που μπορεί να συναντήσουν σε μία οδό, τα οφέλη της χρήσης του προστατευτικού κράνους σε μηχανή και ποδήλατο και της ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο.
Τα παιδιά (αλλά και μερικοί δάσκαλοι!) πήραν μέρος σε πολλά βιωματικά – διαδραστικά παιχνίδια, όπως παζλ, τάπητας τροχαίας, γυαλιά εμποδίων κλπ
Ευχαριστούμε την Τροχαία Βέροιας για το χρόνο της και την πολύτιμη βοήθειά της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...