ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση από το Δήμο Βέροιας σχετικά με το πρόγραμμα κομποστοποίησης που εφαρμόζεται στα σχολεία της Βέροιας.

Αποτέλεσμα εικόνας για κομποστοποιηση ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των κατοίκων του δήμου Βέροιας έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης με θέμα την ανακύκλωση γενικά και ειδικότερα για την κομποστοποίηση (λιπασματοποίηση), βάση της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου. Ζητούμενο είναι η ενθάρρυνση των πολιτών, με σκοπό την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση κόστους διαχείρισης απορριμμάτων και αύξηση του ανταποδοτικού οφέλους από την ανακύκλωση.
Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, σε πρώτη φάση έχουν ενταχθεί οι σχολικές μονάδες εντός των ορίων του Δήμου, όπου παρουσιάζεται η περιβαλλοντοοικονομική σημασία της ανακύκλωσης με παρουσίαση και προβολή εκπαιδευτικού υλικού, διανέμεται ενημερωτικό φυλλάδιο και εισάγεται ο σκοπός και ο τρόπος της λιπασματοποίησης, ενώ επεξεργάζεται το ενδεχόμενο σε δεύτερη φάση να πραγματοποιηθεί ενημέρωση διάφορων κοινωνικό-επαγγελματικών ομάδων. Μετά την ενημέρωση συζητούνται από κοινού προτάσεις με σκοπό την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης κυρίως εντός των σχολικών μονάδων με την συνεργασία εθελοντικών ομάδων από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και παράλληλα την ενίσχυση της διαδικασίας για διαλογή των υλικών στην πηγή. Οι μαθητές θα αποτελέσουν έπειτα φορείς μετάδοσης αφού θα ενημερώσουν και θα ευαισθητοποιήσουν άτομα της οικογένειάς τους. Σε κατάλληλο χώρο στην αυλή του σχολείου εγκαθίσταται κάδος κομποστοποίησης, που έχει προμηθευτεί ο Δήμος από το Πράσινο Ταμείο. Οι εθελοντικές ομάδες θα είναι σε συνεχή επαφή με τους υπαλλήλους που έχουν ορισθεί από την Διεύθυνση και θα επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τις σχολικές μονάδες για την κατεύθυνση και τον έλεγχο της πορείας της διαδικασίας. Στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα διερευνάται και η δυνατότητα για ένταξη προγράμματος συλλογής και μετατροπής τηγανελαίων σε βιοκαύσιμο.
Η αποστολή των ανακυκλώσιμων υλικών και των οικιακών οργανικών απορριμμάτων στους χώρους υγειονομικής ταφής αναλώνει πολύτιμο χώρο ταφής, αυξάνει την απαιτούμενη ενέργεια παραγωγής νέων υλικών, καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον κυρίως από τα οργανικά απορρίμματα που συμβάλουν στην εκπομπή των βλαβερών αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.Παρακαλούνται οι κάτοικοι να καταβάλλουν συστηματικά κάθε δυνατή προσπάθεια για μείωση των απορριμμάτων τους και για ανακύκλωση υλικών(εναλλακτική ή μη).
Είναι ευθύνη όλων μας να κάνουμε το ΣΗΜΕΡΑ καλύτερο.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

        images

Το πρόγραμμα κομποστοποίησης ξεκίνησε και στο σχολείο μας φέτος και γι’ αυτό η ενημέρωση των μαθητών είχε στόχο την ευαισθητοποίησή τους. Πέρα από την ανακύκλωση τόσο υλικών στον ” μπλε κάδο”  (ενημέρωση των μαθητών έγινε και μοιράστηκε φυλλάδιο) όσο και των μπαταριών  που γίνονται στο σχολείο μας , ήρθε και η κομποστοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών καθημερινής χρήσης.

Με λίγα λόγια……

Εικόνα5Εικόνα6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εικόνα1

 

 

 

 

 

Εικόνα2

 

 

 

 

 

Εικόνα4

 

 

 

 

Ο ΚΑΔΟΣ ΜΑΣ

Ο ΚΑΔΟΣ ΜΑΣ

 

 

 

 

 

 

greentip_combost

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...