1ο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ. 11-12-2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Η ημέρα αυτή επιλέχθηκε για να συνεδριάσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, υπό την Προεδρία του Συνηγόρου του Παιδιού κ. Γιώργου Μόσχου, το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βέροιας.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο ρατσισμός, τα αδέσποτα, το περιβάλλον, η οικονομική κρίση και τα προβλήματα των σχολείων και των πόλεων ήταν μερικά από τα θέματα που ανέδειξαν οι μαθητές- δημοτικοί σύμβουλοι που εξέπληξαν το κοινό με την ωριμότητα στο λόγο και στη σκέψη.
Ήταν το καλύτερο βιωματικό μάθημα δημοκρατίας. Ένα μάθημα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μέσω της προσομοίωσης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Και ως τέτοιο οφείλουμε να το υποστηρίξουμε, να το κάνουμε θεσμό και να το διευρύνουμε και σε άλλους Δήμους.
Η ιδέα του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων Βέροιας (όπως και του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων, που προηγήθηκε) ανήκει στον Δημοτικό Σύμβουλο-Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και συνταξιούχο δάσκαλο Νίκο Μαυροκεφαλίδη. Του αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων, όπως και στους μαθητές μας που με τη βοήθεια και καθοδήγηση των δασκάλων τους κατέθεσαν τον προβληματισμό και τις προτάσεις τους για μια καλύτερη κοινωνία, που τη δικαιούνται.
Τα δικαιώματα του παιδιού όμως δεν αρκεί να τα θυμόμαστε μία μόνο μέρα το χρόνο. Διαρκής πρέπει να είναι η φροντίδα και ο σεβασμός όλων μας. Γιατί, όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράκης «?όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια “δικαιώματα του ανθρώπου”. Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου?».

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Δήμαρχος Βέροιας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας.

(αναδημοσίευση)

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Το Δημοτικό σχολείο Αγίας Βαρβάρας εκπροσώπησε ο μαθητής της ΣΤ΄τάξης

Θεοδώρου Αλέξανδρος

Φωτογραφία του ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Φωτογραφία του ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Φωτογραφία του ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...